web analytics

Ruim twee miljoen flexwerkers in het derde kwartaal

Ruim twee miljoen flexwerkers in het derde kwartaal

22 november 2017 Geen categorie 0

Onlangs is de zogenaamde Flexbarometer aangevuld met de cijfers uit het derde kwartaal. De Flexbarometer is een initiatief van het TNO, ABU, FNV en CBS om het aantal werkenden in Nederland inzichtelijk te maken. In de barometer wordt niet alleen het aantal arbeidscontracten per sector weergegeven, maar ook de verschillende typen contracten (vast of flexibel). Door de cijfers regelmatig bij te houden, kunnen trends binnen het flexibel werken inzichtelijk gemaakt.

De onlangs bijgewerkte cijfers laten zien dat het aantal werknemers met een flexibel contract weer gestegen is. In het afgelopen kwartaal waren er zo’n 2 miljoen flexibele werknemers, ruim 98.000 meer dan in dezelfde periode in 2016. De stijgende lijn in het aantal flexibele contracten, die ingezet is in 2010, houdt dus aan. De flexbranche blijft dus haar bijdrage leveren aan de Nederlandse banenmarkt. Ook stijgt het aantal flexwerkers met uitzicht op een vaste baan. Als laatste blijkt het aantal zelfstandigen ook sterk toegenomen te zijn, met ruim 23.000 in vergelijking met vorig jaar. Zzp’ers leveren hier de grootste bijdrage aan.